Zpět na výpis
Brandová fotografie: Cesta k posílení Vaší osobní značky

Brandová fotografie: Cesta k posílení Vaší osobní značky

Firemní fotografie nejsou jen o business portrétech. Podívejte se s námi na důležitost brandového focení a aplikujte ho i ve Vašem podnikání.
Markéta
1. 4. 2024
3 min. čtení
Novinky

V dnešní digitální době je vizuální prezentace často prvním kontaktem s potenciálními klienty. Při tvorbě nezapomenutelného dojmu na své publikum je brandová fotografie jedním z nejdůležitějších nástrojů. Tento článek se zaměří na význam brandové fotografie, její přínos pro budování osobní značky a jak se na ni připravit.

Co je to brandová fotografie?

Je to specializovaný typ fotografie, který se zaměřuje na zachycení identity a hodnot vaší značky nebo podnikání prostřednictvím vizuálních prvků. Tato forma fotografie je klíčová pro prezentaci Vaší osobní značky nebo firmy, protože pomáhá vytvořit silný a konzistentní vizuální dojem, který oslovuje Vaše cílové publikum. Brandové fotky jsou navrženy tak, aby reflektovaly vaši jedinečnost, hodnoty a poslání, a pomáhají vytvořit emocionální spojení s Vašimi klienty.

Díky brandové fotografii můžete efektivně komunikovat svůj příběh, nabídku a osobnost prostřednictvím kvalitních a profesionálně zpracovaných obrázků.

Role brandové fotografie při budování značky

Brandová fotografie je klíčovou součástí budování značky. Její úlohou je podpořit sdělení Vaší značky a její hodnoty. Kvalitní brandové fotografie mohou:

  1. Propojit Vaši tvář s vaším podnikáním - Lidé si raději spojí jméno s konkrétní tváří. Dobrá profilová fotka je základem, ale můžete také ukázat, jak to vypadá, když poskytujete službu, kterou nabízíte.
  2. Pomoci s Vaším vnitřním pocitem - fotografie vám může pomoci se cítit sebevědoměji a lépe vypadat.
  3. Pomoci s dobrým prvním dojmem - Lidé si tvoří první dojem za pouhých 50 milisekund, takže když toho využijete, mohou Vaše fotky pracovat pro vás už na první dobrou.

Víte, že pozornost diváka si musíte získat např. u postu na instagramu do 1,3 s? K tomu Vám pomůže fotografie s hlubokým poselstvím.

Jak se připravit na brandové focení

Příprava na brandové focení může zahrnovat řadu kroků, mezi ty hlavní patří:

  1. Pochopení své značky: Před tím, než začnete s fotografováním, je důležité pochopit, co je Vaše značka a jak ji chcete prezentovat.
  2. Výběr fotografa: Vyberte fotografa, který rozumí Vaší značce a jejímu stylu. A hlavně si musíte sednout.
  3. Plánování fotografií: Měli byste mít jasný plán o tom, jaké fotografie chcete a jak budou vypadat.
  4. Příprava na focení: Před samotným focením byste měli připravit vše potřebné - oblečení, make-up, doplňky atd.
  5. Budování důvěry mezi vámi a fotografem: Je důležité se cítit pohodlně před kamerou, což může vyžadovat nějakou práci na obou stranách.

Proč je brandové focení důležité?

Investice do brandového focení Vám přinese nejen vyšší prodej služeb či produktů, ale hlavně Vám pomůže budovat vztahy se zákazníky. Když potenciální zákazníci vidí profesionální fotky zástupců firmy nebo zachycující firemní kulturu, začnou firmu vnímat více osobně. Mohou se lépe ztotožnit s lidmi ve firmě a cítit silnější pouto.

Brandové fotografie také pomáhají propojit tvář se značkou. Když zákazníci vidí tváře konkrétních lidí reprezentujících firmu na fotkách, snáze si je zapamatují a spojí si je právě s danou firmou. To posiluje důvěru a loajalitu ke značce.

Ve zkratce je to pro Vás ta nejlepší volba, pokud chcete mít profesionální propagaci jak na web, tak pro sociální sítě a tiskoviny. Ano, spousta věcí se v dnešní době dá řešit AI, ale ani ta nejlepší Vám nevytvoří jedinečnou a osobitou prezentaci. 

Co Vy? Už jste řešili na Vaší firmě budování značky? Pokud ne a zajímáte se o to, neváhejte se na nás obrátit.

Kontaktujte nás

Máte zájem o naše služby?

Dejte nám o tom vědět.

Kontaktní formulář